Fun pastime!in finnish

Wordgame

suomi

Tämä yksinkertainen sanapeli on melko lyhytkestoinen, mutta antaa iloa useassakin tilanteessa.

Peliaika: 10 min
vaativuus: helppo

Sanapeli

Pelin idea: Pelaajat sanovat järjestyksessä kirjaimia, sitten että yhdistelmästä voi muodostua jokin sana tai sen taivutusmuoto, mutta ei koskaan valmista sanaa.

Pelin kulku: Edellisen kierroksen hävinnyt pelaaja aloittaa pelin (Ekalla kierroksella sattumanvarainen aloittaja) ja sanoo esimerkiksi kirjaimen J. Seuraava pelaaja ei näin ollen voi sanoa kirjainta A, koska silloin muodostuisi sana JA ja hän häviäisi kierroksen. Oletetaan että toisena vuorossa oleva pelaaja sanoo kirjaimen U. Nyt kolmantena oleva pelaaja voi epäillä, että edellisen kirjaimen sanojalle ei ole mitään sanaa mielessä, joka alkaisi JU, tai jatkaa sanomalla esimerkiksi kirjain L. Näin jatketaan kunnes joku pelaajista epäilee ettei toisella ole sanaa mielessä. Epäilijä häviää kierroksen, jos kirjaimista voidaan jatkaa sana. Mikäli kirjaimista ei voida jatkaa sanaa tai joku pelaajista epähuomiossa muodostaa sanan, kyseinen pelaaja häviää kierroksen.

Pelin voittaminen: Jokaisen kierroksen häviäjä saa yhden miinuspisteen. Kolmesta miinuspisteestä tippuu pelistä pois ja voittaja on se joka jää viimeiseksi jäljelle.

x

Piip

auto

Säännöiltään yksinkertainen peli sopii hyvin pitkille automatkoille. Piippausta voi pelata hyvin muun automatkan ohessa.

Peliaika: 60 min
vaativuus: helppo

Piippaus

Pelin idea: Pelaajat valitsevat sellaisen asian, jonka saattavat nähdä useasti automatkalla, mutta jota muut pelaajat eivät pysty arvaamaan.

Pelin kulku: Jokainen pelaaja valitsee itselleen jonkin asian, jonka he saattaisivat nähdä automatkalla ikkunasta seuraavan tunnin sisällä. Aina kun kyseinen asia tulee vastaan heidän tulee sanoa piip, niin että muut autossa olijat kuulevat sen. Pelaajat koittavat arvata kohteita, joita toiset pelaajat seuraavat.

Pelin voittaminen: Jokainen piippaus sekä jokainen muiden kohteiden oikea arvaus antaa pelaajalle yhden pisteen. Pelaajan pisteet tippuvat nollaan mikäli, joku arvaa hänen kohteensa. Voittaja on se, jolla on tunnin jälkeen eniten pisteitä.

x

What has happened?

suomi

Tämä peli voisi luonteensa puolesta hyvin olla myös osiossa visat, mutta toimii erinomaisesti juuri pitkillä automatkoilla.

Peliaika: 15 min
vaativuus: haastava

Sanapeli

Pelin idea: Yksi pelaajista kertoo lyhyen tarinan tai tapahtuma pätkän. Tämän jälkeen muiden pelaajien tulee selvittää mitä on oikeasti tapahtunut kysymällä kysymyksiä tarinan kertojalta. Kertoja saa vastava kysymyksiin ainoastaan kyllä tai ei. Tarinoita voi keksiä itsekkin, mutta tässä muutama tyypillinen esimerkki:

Autiomaasta: Saharan autiomaasta löydettiin kuollut mies. Hän makasi hiekassa selällään ilman vaatteita ja hänellä oli kädessään palamaton tulitikku. Hänen ympärillään hiekassa ei näkynyt jälkiä. Mitä on tapahtunut?
Oikea vastaus: Mies osallistui kaverinsa kanssa kuumailmapallokilpailuun. Kaasu oli loppumassa ja kaverukset päättivät vetää pitkää tikkua siitä kumpi hyppäisi. Eli maassa oli pitkän tikun saanut mies ja toinen oli jatkanut matkaansa laskeutumatta

Puhelinkopissa: Mies löytyi kuolleena puhelinkopista. Puhelinkopin lasit olivat hajonneet suurinpiirtein olkapäidenkorkuudelta. Puhelimen luuri roikkui langan varassa, aivan kuin puhelu olisi jäänyt kesken. Lattialla oli muovipussi, jossa oli kala. Mitä on tapahtunut?
Oikea vastaus: Mies puhui kaverinsa kanssa puhelimessa ja kertoi kuinka ison kalan oli saanut. Eläytyessään tarinaansa mies rikkoo lasin ja kuolee verenvuotoon.

Auton takapenkillä: Pariskunta on matkalla ja autosta loppuu bensa. Mies lukitsee kaikki ovet lähtee hakemaan bensaa läheiseltä huoltoasemalta. Kun mies saapuu takaisin, vaimo on kuollut ja auton takapenkillä istuu tuntematon henkilö. Mitä on tapahtunut?
Oikea vastaus: Pariskunta oli matkalla sairaalaan. Vaimo on synnyttänyt lapsen (=tuntematon henkilö), mutta kuollut itse synnytyksessä.

x

Help with content

I will update the content of the pages every time I hear new riddles or games suited for this webpage. If you have something in your mind I would appreciete a lot if you could send it to me!

Send a new idea »

Point out mistakes

If there is technical issues or you find linguistic errors (english is not my mother language) please give a let me know about that. Also I am glad if you have ideas how to technically develop pages.

Develop pages »

Copyrights

I try to keep keep the quality of the pages as high as possible so that is why I check all the content my self before publishing it. If however some of the contents is against copyrights, plplease sen a message about it.

Point out »